Contact Guide des Coffres-forts

Apotheekuitgifte

Apotheekuitgifte

Bij de apotheekmodule kan de apotheker de medicijnen in de lockerwand plaatsen, waarna de klant de medicijnen op elk gewenst moment kan afhalen. Hierdoor is de apotheek 24/7 beschikbaar voor het ophalen van medicijnen, maar hoeft de apotheek niet altijd open te zijn. 

Koppeling 

Bij medicijnuitgifte is het cruciaal dat het proces foutloos verloopt. Hiervoor wordt een koppeling gemaakt tussen het lockermanagementsysteem en de apotheekmanagementsoftware. 

Bevoorraden door de apotheker

Het apotheekpersoneel scant het recept met een handheldscanner met display. Hierop draait een web-toepassing voor het bevoorraden van de lockers. De apotheekmanagementsoftware geeft op dat moment de betreffende receptgegevens door aan het lockermanagementsysteem. Hierna zal het lockermanagementsysteem een lijst met beschikbare lockers tonen. De vrije locker wordt geselecteerd en vervolgens geopend. Het recept wordt in het juiste compartiment geplaatst en het lockermanagementsysteem stuurt een bericht naar de apotheekmanagementsoftware waarin de barcode van het recept en de afhaalcode vermeld zullen worden. Hierdoor wordt er foutloos bevoorraad, omdat het gescande recept gekoppeld wordt aan het geopende vak.

Afhalen door de klant

Vervolgens wordt een bericht naar de klant gestuurd waarin de afhaalcode staat. Bij het afhalen kan de klant de afhaalcode scannen (QR-code) of intoetsen (pincode) bij de lockerwand. Het systeem herkent de code en zal het compartiment voor de klant openen waarna de medicijnen uit de locker gehaald kunnen worden. Vervolgens meldt het lockermanagementsysteem aan de apotheekmanagementsoftware dat de medicijnen zijn afgehaald. 

Uitnemen van niet opgehaalde recepten

Indien de medicijnen niet afgehaald worden in de gestelde termijn kan de apotheker de medicijnen weer uit de locker halen. Via de terminal op het lockermanagementsysteem kunnen de compartimenten worden geopend en de niet opgehaalde medicijnen eruit worden gehaald. Bij het openen en uitnemen van de medicijnen door de apotheker zal het lockermanagementsysteem aan de receptlocatie doorgegeven dat het medicijn niet opgehaald is.

Accessoires

Het is niet wenselijk dat zomaar iedereen bij het lockermanagementsysteem kan komen. Hiervoor kan het lockermanagementsysteem optioneel worden gekoppeld aan een schuifdeur die ongewenst publiek weghoudt bij de lockerwand. De klant kan met de ophaalcode waarmee de medicijnen uit de locker gehaald worden ook de schuifdeur voor de lockerwand openen. Hierdoor kan de klant veilig en zonder weersinvloeden de medicijnen ophalen. 

L'assurance de votre sécurité Stock important Personnalisation Solutions entreprises et privées

Questions?

Vous avez des questions ou vous souhaitez plus d'informations sur l'un de nos produits ? N'hésitez pas à nous contacter.

Appelez-nous Écrivez-nous

* Ces champs sont obligatoires.
Téléchargez notre catalogue ici